Förbundsmästerskap

Alla förbundsmästerskap (FM) är rikstäckande. Deltagarna kan fortsätta med sin favoritsport i ett socialt arrangemang med inslag av både kultur och fest på olika platser runt om i Sverige. Mästerskapen främjar aktivitet och verksamhet för deltagarna men också för de lokala arrangörerna som lägger ner både tid, engagemang och hårt arbete. I flera distrikt anordnas även distriktsmästerskap.

Hos SPF Seniorerna kan alla vara med och tävla oavsett ambitionsnivå!

Förbundsmästerskap 2016

Under 2016 kommer förbundsmästerskapen genomföras i åtta olika grenar – såväl fysiska som mentala. Mästerskapen i längdskidor och bordtennis genomförs under våren; längdskidor i Nässjö och bordtennis i Falkenberg med respektive SPF Seniorerna-förening som arrangör. Anmälningstiden för skidmästerskapen går ut den 10 januari – så anmäl ditt deltagande redan nu!

Mästerskapssäsongen drar sedan igång igen i augusti och september. Då genomförs orienteringen i Gränna, golfen spelas på Eskilstuna och Torshälla golfbanor och boulen spelas i Helsingborg. Helsingborg kommer att ha två olika förbundsmästerskap då även bowlingen kommer att spelas där i mitten av oktober.

SPF Seniorernas Hjärnkoll och bridgemästerskapen kommer även i år att genomföras på Viking Line. Inbjudningar och fullständig information om anmälningsförfarande kommer succesivt att läggas ut här på hemsidan samt aviseras i medlemstidningen Senioren.

Mästerskap Datum Plats Lokal arrangör
Längdskidor 2017 15-16/2 2017 Östersund SPF Seniorerna Östersund
Bordtennis 11-12/5 Falkenberg SPF Seniorerna Falkenberg-Skrea
Orientering 18-19/8 Gränna SPF Seniorerna Örserum & Brahe-Grenna
Golf 18-19/8 Eskilstuna och Torshälla SPF Seniorerna Sörmlandsdistriktet
Boule 3-4/9 Helsingborg SPF Seniorerna Kärnan
Hjärnkoll 27-28/9 Viking Line  Förbundet
Bowling 12-13/10 Helsingborg SPF Seniorerna Tågaborg
Bridge 22-23/11 Viking Line Förbundet