Panoramatur i Göteborg

SPF Seniorerna Åsa gjorde en resa till Göteborg den 17 april med fullsatt buss.

Först åkte vi till de centrala delarna med stopp på vägen på Götaplatsen och Gustav Adolfs torg. Sedan via Masthuggskyrkan till Klippan och vidare till de nya stadsdelarna på Norra Älvstranden och Hisingsparken där det serverades en välsmakande bussfika.

Därefter bar det av till de östra stadsdelarna via Angeredsbron till Gårdsten, Lövgärdet och Rannebergen där vi stannade för att beundra utsikten. Vidare förbi Bergsjön, Kortedala och Kviberg till Partille där vi intog en mycket god lunch på restaurangen i stationsbyggnaden. Mätta och belåtna åkte vi via Röde Orm till den nya Marieholmstunneln och den nya Hisingsbron innan vi styrde kosan tillbaks till Åsa.

Under hela resan berättade vår guide Ingvar underhållande om de olika ställena och gav många intressanta fakta som förhöjde resan väsentligt. Vi blev också väl omhändertagna av chauffören Per-Anders från Veddige Buss. Med säker hand lotsade han oss förbi ett otal vägarbeten och rondeller. Det var en mycket lyckad resa och vi alla var nöjda och belåtna och kunde konstatera att Göteborg verkligen är en stad i förvandling med många nya byggnader som tycks växa upp som svampar i marken.