• Har du inte ännu angett din mejladress, skicka den till vår medlemsregisteransvarige
  Irene Mölck Ström

  irene.molck@comhem.se

  så får du våra gruppmejl.

  -----------------------------------

  Kongressen 2017

  Nyhetsbrev 1.

  Det är Gästriklandsdistriktet som ”ansvarar” för kongressen 2017 och den 12 maj hade vi vårt första sammandrag för alla (nästan) ansvariga i föreningarna. Vi gick igenom vad distriktet respektive förbundet ska ansvara för.

  Kongresscentrum blir Gävle Konserthus 13 – 15 juni 2017. Våra gäster (ca 200) kommer att bo på Scandic CH och Elite Grand Hotel.

  På tidigare Kongresser har pappersfloran varit ansenlig men denna gång ska vi seniorer använda oss av modern teknik i form av läsplattor, spännande tycker både vi och förbundet.

  Det blir två middagar, på tisdag kväll en buffé på Konserthuset med Gästrikeanknytning och på onsdag kväll blir det stor bankett på Gasklockorna.

  Preliminära program och arbetsuppgifter delades ut och så småningom kommer ansvariga att värva frivilliga medlemmar för att ge en så bra service att deltagarna kommer att minnas dagarna i Gävle med stor tillfredställelse.

  Alla har ombetts att komma med förslag till öppningsceremoni och kvällsunderhållning.

  Gävle 13 maj 2017

  Hans Ström ”Kongressgeneral”

   

   

   

   

 • Lika rätt till vaccination

 • Seniorbloggarna


15 november.

Låt inte lura dig. Medverkande Polisen och Vuxenskolan.


Nytt programblad inför hösten/vintern 2016-17. Ett fel har insmugit sig. Mötet den 9 november är på Söders Källa och ingen annan stans.


25 oktober

 

KL 9-11 Seniorradion. Bernt Olov Andersson läser avsnitt 28 ur Min älskade slaktare. Emma-Lena Wennerberg och stödperson från Brottsofferjouren. Mikael Johansson, polisen, om bedrägerier mot äldre. Panelen: Kiki Larsson, Karl-Axel Bladh, Kenneth Lutti. Programledare: Karin Fagerlund

Repris 16-18 samt torsdag 27/10 8-10

Eftersom vi byter hemsideleverantör kan inga program presenteras från 9 nov. till 1 dec.


Våra möten har vi på Söders Källa vid Sodermalms Torg kl. 14.00. Entréavgiften är 60 kronor. Kaffe och smörgås bjuder föreningen på.

Tag gärna med en vän.


9 november

Vågar man bli gammal i Gävle?

eller

Hur Gävle skall bli bäst i landet på äldreomsorg!

En av SPF-föreningarna i Gävles viktigaste uppgifter är att driva de äldrepolitiska frågorna i kommunen. Med anledning av framtida stora demografiska förändringar, vi äldre blir allt fler, och med anledning av många äldres oro p.g.a. alla uppmärksammade negativa händelser i äldreomsorgen i landet, som man kan se på TV och läsa om i tidningarna, tyckte vi i SPF att det är läge att bygga litet kunskap hos medlemmarna i dessa frågor. Oavsett hur man formulerar rubriken (se ovan), så tror vi att med förbättrad kunskap kan man stilla mycken onödig oro och med ökad kunskap och ökat intresse för dessa frågor kan vi också driva dessa aktivare i kommunen.

Välkommen till en eftermiddag om framtidens äldreomsorg på

Söders Källa den 9 november kl. 13.00

Vi kommer att se framåt i tiden och ta del av Gävle kommuns ambitioner. Hur ser bostadsfrågan ut? Hur är det med bemanningen? Räcker resurserna till? Hur ser framtiden ut? Lyssna till expertens analys och ta del av kommunens tankar. Vilka krav ställer SPF på beslutsfattarna? Ställ Dina frågor! Lyssna på debatten! Än en gång, Välkommen! Vi bjuder på fika.

SPF-föreningarna i Gävle kommun

Program, se nyheter till höger.


 

 

 

 

 

 


 


 


 

 

 


 


 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

 

Nyheter från SPF Seniorerna Ankaret

Nyheter från SPF Seniorerna Gästriklandsdistriktet

Nyheter från Förbundet

Antal besökare de senaste 12 månaderna: 4100Sidan senast uppdaterad 2016-10-24