Styrelsen år 2015. Från Höger:  Ordf. Liss-Yngve Johanson, ledamot Margareta Davidsson, Sekr. Gun KIhl, ledamot Helga Gomm Johansson ledamot Lena Levèn. Sittande: Vice ordf. Leif Josefsson, Vice kassör Angerd Josefsson. + Lite vårbilder, bakugnsfabriken och från sista månadsträffen i april.

 

 i april besökte cirkeln om Fristadsbygden bakugnsfabriken. Vi blev guidade av Thomas Pettersson som var en utmärkt bra guide! Ett givande och intressant besök. 2 bilder har jag med härifrån, receptionen där det alltid står färska blommor, samt klockan de ringer i när de har fått en order på över en miljon kronor! Vi fick en mycket god lunch som kostade 89 kr per person.

 

 8/4. Månadsträffen samlade ca 56 personer.Biståndsbedömarna Claudia lussenburg och Ulla Ehm svarade på v åra frågor om hur man ansöker om vård på äldreomboende och vilka regler som gäller. I dag ser ju kommunerna helst att man bor kvar hemma. Vi beskrev hur vi upplever att bli kallade brukare, att det känns mycket förnedrande. Vad vi kunde förstå så har biståndsbedömarna stor makt att avgöra vilka som ska få komma in på boendena. Det är oftast ekonomin som styr. Vi beslutade att bjuda in någon politiker framöver för att göra vår röst hörd! SPF bjöd på smörgåsar och en riktigt god kaka. Fina vinster som vanligt på lotteriet. Efter sedvanlig info, b.l.a om vårlunchen den 13/5. Anita johanson avslutade med dikten " Ålderdom" som gav anledning till att många skrattade gott!

 

Ålderdomen:

Ingenting är längre som förr, allting är längre bort när man går?Det är dubbelt så långt till butiken och jag har lagt märke till att det är en ny backe där också? Jag har slutat att springa efter bussen- den går när den ska gå. det ser ut som om trapporna är mycket högre nu än vad de gjorde i gamla dar?

Och har du lagt märke till de små bokstäverna i tidningen? Der är ingen vits med att be någon läsa högt. Alla talar så lågt att man knappt kan höra vad de säger. Fy så trånga kjolarna har blivit särskilt runt livet och höfterna, och skosnören klarar jag snart inte av att knyta!

Till oc h med folk förändrar sig! De var mycket yngre än när jag var i deras ålder? Och för det andra, så är folk i min ålder så mycket äldre än jag är.

Jag stötte på en gammal skolkamrat för en tid sedan. Hon hade blivit så gammal att hon inte kände igen mig? Jag tänkte på den stackarn då jag kammade mitt hår i morse. och när jag gjorde det och såg mig själv i spegeln, så ser jag att de inte gör så bra speglar som de gjorde förr heller!

På gång

Augusti 2015
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

   

    Cirkeln om Fristad träffas nästa gång i missionskyrkan den 23/4 kl:10:00. Då går vi till Skogslid och bekantar oss med personer som har levt här tidigare, tex  "Kopparkalle" Fikat intas på Ekelunds lite längre bort i samhället.

   Torsdagsträffen den 16/4 kl 10:00 flyttad till Åsboplan i F-huset nr 11, så att vi får se hur det kan fungera!

  11/4 var det åter dags för veteranvetartävling. Vårt lag bestod av Erkki Syrjälä, Nils-Olof Halin och Björn Samuelsson. SPF Seniorerna Fristad kom denna gång sist. Dålig uppslutning på hejarklack? Skärpning till nästa år!  Vann gjorde Bogesund.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

    .

   

   

   

   

   

   

   

  Nyheter från SPF Seniorerna Fristad

  • Inga aktuella nyheter
  Nyhetsarkivet »

  Nyheter från SPF Seniorerna Södra Älvsborgsdistriktet

  Nyheter från Förbundet

  Antal besökare de senaste 12 månaderna: 667Sidan senast uppdaterad 2015-04-11