Skriv ut

Övriga aktiviteter

Här kan du se de aktiviteter som hittills är inplanerade. På startsidan visas, för varje månad, en lista över de olika aktiviteterna med länkar till den här sidan för detaljerad information.

Programansvarig

Har du några frågor om aktiviterna är du välkommen att kontakta Jan-Erik Ryd Stålhammar "Lillo" på tel. 070-723 22 27 eller via e-post till staalhammar@bredband.net. Han vill också gärna ha förslag till nya aktiviteter.

JANUARI 2016

Söndag 31 januari kl 15.00

UPPTAKTSMÖTE och SÖNDAGSMIDDAG i Kungsängens Hembygdsgård. Allmänt möte med lite försnack inför årsmötet. Vi kör en ny omgång av den mycket uppskattade Musikkryssen med Stig Kjellin och Bengt Larsson från HörsOmHelst. Vi ser fram mot en lika mysig underhållning som i höstas. Det hela avslutas med en söndagsmiddag med Johan Ryd som kock.

Anmäl dig snarast – först till kvarn, bara 45 platser - dock senast 13 januari.
Kostar 150 kr som du betalar mot faktura. Anmäl dig till programansvarig


FEBRUARI 2016

Onsdag 10 februari kl 14.30

ÅRSMÖTE som hålls i Dagcentralen, Torget 4 i Kungsängen. Alla möteshandlingar kommer att finnas på vår expedition veckan före mötet om du vill förbereda muntliga frågor till mötet. Om du inte hämtar information där före mötet, hittar du alla handlingar i möteslokalen.

Dessutom blir det kaffe och macka efter mötet, samt musikunderhållning med nyckelharpa, fiol och sång av Lillos kära barnbarn.

Föranmälan till fikat senast 3 februari.
Ingen avgift. Anmäl dig till programansvarig.

Torsdag 18 februari kl 20.00

TROLLFLÖJTEN på Åbo Svenska Teater. 

Kl 20.00 på torsdagen går båten m/s Gabriella från Stadsgården till Åbo. Vi intar en Viking-buffé på utresan.

fredagen ägnar vi oss åt att bese Åbo och på eftermiddagen bokar vi in oss på Hotel Sokos Hamburger Börs, Kaupiskatu 6. Kl 19.00 på kvällen börjar teaterföreställningen (på svenska).

Kl 08.45 på lördagen går båten tillbaka till Stockholm, dit vi anländer kl 18.55. I priset ingår teaterbiljett, plats i 2-bäddshytt, 1 frukostbuffé och 1 middagsbuffé.

Lillo har bokat 18 biljetter – först till kvarn!

Kostar med utsides dubbelhytt 1548 kr/person och med insideshytt 1480 kr/person.
Bindande anmälan till programansvarig senast 2 januari.


MARS 2016

Onsdag 9 mars kl. 14.00

ÄRTSOPPSLUNCH i Florasalen, Bro. Traditionell festlig och god ärtsoppa med pannkakor.  Musikunderhållning blir det också.

Kalaset kostar 40 kr som du betalar i dörren.
Obligatorisk föranmälan senast 1 mars till programansvarig.

Onsdag 23 mars kl 13.30

KYRKOTUR med egna bilar. Vi samlas vid Torget 4 i Kungsängen för en rundtur till bl. a. Bro kyrka med guidning. Vi hoppas på en lika givande upplevelse som när vi tidigare besökte Västra Ryd och Håtuna kyrkor.  Medtag fika korg! Vi får tillfälle att komma in i församlingslokal och inta medförd matsäck.

Gratis!
Föranmälan senast den 17 mars
till programansvarig för transportsamordning. 


APRIL 2016

Onsdag 13 april kl. 14.00

FÖRELÄSNING. Juristen Emma Fagervall och privatmarknadschefen Nina Toranian, båda från Sparbanken i Kungsängen, kommer att tala om vanliga problem som vi seniorerer stöter på. Detta kommer att bli en mycket intressant och givande träff där vi också får tillfälle att ställa frågor av mer allmängiltig natur. Fika med Arnes bullar blir det också.

Kostar 40 kr som betalas i dörren.
Vi ses i matsalen, Torget 4 i Kungsängen. Föranmälan senast tisdag 5 april till programansvarig.

Fredag 22 april kl 08.55

ÄLGPARKEN och ROSELLATUR.  Nu måste resan till Älgparken i Morgongåva verkligen bli av. Jag (Lillo) har träffat killen som driver parken och någon mer charmerande och rolig kille har jag inte träffat förut. När älgkalvarna är små får de gå in i köket på gården för dom skall vänja sig med folk.  Det här kommer att bli en jättefin resa.

08.55

10.15

12.00

14.45

18.00

19.45

Bussen avgår från Torget 4 Kungsängen.

Ankomst till Gårdsjö Älgpark där vi får kaffe och smörgås innan vi åker på guidad tur på traktordragna vagnar med sittbrädor.

Bussen avgår till Kapellskär där den kör ombord.

Bistrobuffé.

Ankomst Mariehamn 18.45 Avgång (lokala tider).

Åter i Kapellskär där bussen går direkt hem igen.

Medtag kläder efter väder.

Hela kalaset kostar 623 kr per person och betalas mot faktura.
Föranmälan senast 22 mars (på grund av avbokningsregler) till programansvarig.


MAJ 2016

Onsdag 4 maj kl. 10.14

STADSVANDRING. Gerd Kjellin tar med oss till Stockholm där vi promenerar och får intressant information som vanligt. Denna gång har Gerd tänkt att ta en favorit i repris, en promenad på Djurgården med dess intressanta omgivningar. Medtag fikakorg. Klockan 10.14  från Bro station, 10.20 från Kungsängen.

Gratis. Ingen föranmälan behövs.

Söndag 8 maj

LISSABON-RESA. Vår redan fullbokade resa till Lissabon startar den 8 maj och vi blir borta i fyra dagar. Detaljerat program kommer att sändas ut till deltagarna i god tid före avresan. 

Onsdag 18 maj kl. 10.15

GÖKLUNCH. Vi ses på Hällkana friluftsgård i Bro kl 10.15. Då serverar Arne en grillkorv och sedan går vi en tipspromenad med mycket fina vinster. Därefter serveras sillrätter, potatis och hårt bröd med ost.

Samling kl. 10.00 vid Torget i Kungsängen för samåkning i egna bilar.

Kostar 60 kr som betalas på plats.
Anmäl deltagande senast 1 maj (för transport- och lunchplanering) till programansvarig 


JUNI 2016

Onsdag 8 juni kl. 10.00

ÄNGSJÖVi genomför vår årliga utflykt till Ängsjö där vi promenerar och spelar lite boule i fint försommarväder. Vi samlas vid Torget 4 i Kungsängen kl 10.00 för samåkning. Medtag matsäck och gott humör.

Gratis.
Föranmälan senast 5 juni till  programansvarig för transportplanering.


JULI OCH AUGUSTI 2016

Inga programpunkter i föreningens regi. Men glöm inte bort att fira midsommar i Bro och Kungsängen där  Kungsängens Folkdansgille medverkar. Och så har vi ju spelmansstämman sista söndagen i augusti.


SEPTEMBER 2016

Söndag 11 september kl. 14.00

UPPTAKTSMÖTE. Vi samlas i hembygdsgården i Kungsängen för ett allmänt möte med genomgång av höstens aktiviteter. God mat blir det också med Johan Ryd som kock. Dessutom en ny upplaga av Stig Kjellins trevliga musikfrågesport.

Kostar 150 kr. Betalas mot faktura.
Anmäl er snarast, dock senast 5 augusti. Vi kan inte ta emot fler än 45 gäster, så först till kvarn'.


  

Vi återkommer senare med fler höstaktiviteter.

Sidan senast uppdaterad 2016-04-06