Skriv ut

Övriga aktiviteter

Här kan du se de aktiviteter som hittills är inplanerade. På startsidan visas, för varje månad, en lista över de olika aktiviteterna med länkar till den här sidan för detaljerad information.

Har du några frågor om aktiviterna är du välkommen att kontakta programansvarig Jan-Erik Ryd Stålhammar "Lillo" tel. 08-581 724 18 alt. 070-723 22 27 eller via e-post till staalhammar@bredband.net. Han vill också gärna ha förslag till nya aktiviteter.

Januari

Måndag 20 januari kl 13

Ännu en studiecirkel om brister i äldres läkemedelsbehandling. Klicka här för mer information.

Måndag 27 januari kl. 14

Allmänt möte i Kungsängens dagcentral med presentation av, och diskussion om, årets aktiviteter. Du bjuds på fika samt dragspelsunderhållning med Lelle Carlsson. Ta med sångrösten, vi har tänkt prova på ett allsångshäfte som Folkdansgillet så vänligt har lånat ut. 

Mötet börjar med en diskussion om det kommande aktivitetsprogrammet. Var med och påverka. Vi ser fram emot att alla nya och gamla medlemmar kommer och tycker till om våra aktiviteter. 

Hjärtligt välkomna till uppstarten.

Anmälan till programansvarig senast fredag 24 januari.


Februari

Fredag 7 februari kl 14

Årsmöte i Kungsängens dagcentral, Torget 4.
Årsmöteshandlingar delas ut under mötet då vi också kommer att få litet musikunderhållning av Elisabet Ryd. Vi har mycket att tala om – bland annat vill programansvarig ha en liten grupp att bolla programförslag med. Anmälan till programansvarig senast 3 februari. 

Fredag 21 februari kl 13.30

Vi åker till Stockholm och går på ett bildspel och scenisk konsert som heter Längtan efter min Arvedel.
Evenemanget, som börjar 13.30, är en föreställning med anledning av Erik Axel Karlfeldts 150-årsjubileum. Det blir film, scenframträdande och kaffe med bulle. Pris 250 kr som betalas KONTANT under resan in till stan.

Platsen är Anders Hansers Biograf på Kommendörsgatan 28. Vi tar tåget som går från Bro kl 11.59 och från Kungsängen kl. 12:05. Vi kommer till centralen 12.28 och tar sedan tunnelbanan till Östermalmstorg. Därefter vidtar en promenad på cirka 200 m.

Anmälan till programansvarig SNARAST, dock senast vid årsmötet 7 februari. 


Mars

Onsdag 5 mars kl 14:00

Benny Goodman, king of swing – Möte i Kungsängens dagcentral.
Allmänt möte som avslutas med kåseri av Stig Kjellin. Det blir musik från 1933 som avslutas med liveinspelningar från den berömda konserten i Carnegie Hall i New York 1938. En musikalisk upplevelse utöver det vanliga från Jazz/Swing-epoken utlovas. Fri entré. Kaffe och bulle serveras.

Anmälan senast den 28 februari till programansvarig.

Torsdag 13 mars

Busstur till Skultuna mm - INSTÄLLD på grund av platsbrist.
Om du själv vill boka ett annat datum och resa med andra från stockholmstrakten kan du ringa 060-66 61 61.

Fredag 28 mars kl. 13:00

Ärtsoppslunch i Kungsängens Dagcentral
Vår populära ärtsoppslunch går detta år av stapeln i Kungsängens dagcentral. Som traditionen bjuder blir det ärtsoppa med tillbehör samt pannkakor med sylt och lättöl/Ramlösa. Musikunderhållning blir det av den omåttligt populära Lennart Linkan Lindqvist från HörsOmHelst. Avgiften 60 kr per person betalas på plats.

Anmälan senast den 19 mars till programansvarig.


April

Onsdag 2 april kl 15:00

Bio i Ekhammarskolans aula – Äppelkriget.
PRO arrangerar öppen filmvisning i Ekhammarskolans aula. Vi hakar på. Priset är 20 kr för icke-PRO-are. Ingen föranmälan behövs.

Onsdag 9 april kl 10:00

Besök på Naturhistoriska Riksmuseet och Cosmonova
Fri vandring bland museets många utställningar. Lunch i museets fina restaurang. Avslutning på det fantastiska planetariet och Cinamaxbiografen Cosmonova där vi ser på dokumentärfilmen ”Istidens Jättar”. Buss avgår kl. 10.00 från Torget i Kungsängen. Priset, som är 300 kr per person inklusive bussresa, entréavgifter och lunch, betalas mot faktura.

Anmälan senast den 28 mars till programansvarig.

Söndag 13 april kl. 16:00 (OBS! Ändrat datum)

Söndagmiddag med underhållning i Kungsängens hembygdsgård
Johan Ryd lagar och serverar middag i hembygdsgården. Efter middagen underhåller Sveriges roligaste pensionär Karl-Axel Björnberg tillsamman med en pianoackompanjör tills vi har skrattat oss trötta.
Avgiften 150 kr per person betalas mot faktura.

Anmälan senast den 6 april (nytt datum) till programansvarig. Antalet platser är begränsat, så först till kvarnen ...

Onsdag 23 april

Stadsvandring med Gerd (observera ändrade rödmarkerade tider nedan)
Gerd Kjellin tar med oss till Stockholm där vi promenerar och får intressant information som vanligt. Denna gång har Gerd tänkt att vi ska ta en promenad över bron till Liljeholmen. Aktiviteten avslutas efter en tur med tvärbanan till Sundbyberg. Ta med egen fikakorg. Aktiviteten är gratis.

Pendeltåg kl. 10:29 från Bro station, kl. 10:35 från Kungsängens station.  Ingen föranmälan.


MAJ

Onsdag 7 maj kl. 15.00

Bio i Ekhammarskolans aula – Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

PRO arrangerar öppen filmvisning i Ekhammarskolans aula. Priset är 20 kr för icke-PRO-are. Ingen föranmälan behövs. 

Fredag 9 maj kl. 10.00

Göklunch vid Hällkana Friluftsgård i Bro
Vi börjar med Arnes grillkorv. Därefter blir det lättgången promenad med kluriga tipsfrågor. Sedan sillunch med medhavda tillbehör. Välkommen till denna tradition.

Egen transport eller samåkning kl. 9:45 från torget i Kungsängen. Det går bra att köra ända fram. Avgiften 60 kr per person betalas på plats. Anmälan senast 1 maj till programansvarig.

Onsdag 21 maj

Vaxholms fästning och Åland
Vi fikar hos en 180-åring på Vaxholms fästning och får 1,5 timmes guidad visning. Sedan fortsätter vi med bussen till Kapellskär för en dagskryssning med Rosella till Mariehamn. På båten blir det buffélunch och, kanhända, inhandling i taxfreebutiken.

Buss avgår från torget i Kungsängen kl 9.20. Vi är åter i Kungsängen omkring kl 21.30.

Avgiften, ca 499 kr per person, betalas mot faktura. Anmälan senast den 15 april till programansvarig.

 


JUNI

Måndag 2 juni kl. 13:00

Guidad kyrkorundtur i Kungsängen, Västra Ryd och Håbo Tibble
Vi gör en gemensam utflykt till våra lokala kyrkor och får intressant information om deras historia. Ta med egen fikakorg. Guidar oss gör Per-Åke Ljungkvist, Lars Axelsson och vår egen Doris Gåvefeldt. Aktiviteten är gratis. 

Vi samlas vid Kungsängens kyrka kl. 13:00. Anmälan senast den 15 april till programansvarig (p.g.a. transportsamordning).

Måndag 16 juni kl. 11:00

Traditionsenlig vandring på Ängsjö
Vi gör en gemensam utflykt till Ängsjö Friluftsområde. Ta med egen fikakorg. Det blir även tillfälle till lite boule-spelande .

Vi samlas kl. 11:00 vid Kungsängens dagcentral, Torget 4. Aktiviteten är gratis. Anmälan senast den 11 juni till programansvarig (p.g.a. transportsamordning).

Onsdag 25 juni kl. 10.00

Ångbåtsur med till Mariefred/Gripsholm
Vi gör en härlig tur med s/s Mariefred från Stockholm (vid stadshusbron) till Mariefred. På båten kan du äta ångbåtsbiff (200 kr) vid en lunchsittning kl 12.00 eller bara ta dig en fika (25 kr) eller en stor stark (48 kr).

Vi tar pendeln kl. 8:59 från Bro (kl. 9:05 från Kungsängen). Båten avgår kl. 10:00 och kommer fram 13.30. Vi har god tid på oss att besöka Gripsholms slott. Därefter tar vi ångtåget kl. 15:56 till Läggesta Nedre varifrån vi kan anträda återresan kl. 16:25 med SJ till Stockholm C dit vi anländer kl. 17:05. Båtturen (enkel resa) kostar 160 kr och tåget till Läggesta 80 kr. Inträdet till slottet kostar 120 kr.

Anmälan senast den 15 april till programansvarig för bokning av biljetter. 


JULI

Sommaruppehåll. Inga aktiviteter.


AUGUSTI

Söndag 17 augusti kl 18.30

Med gäster på Värdshuset Vita Hästen

I år ska vi åter göra ett besök på Hallwylska Museet för att få träffa Rimma Gotskosik och hennes 7 underbara musiker och dansare. Värdhusets stränga men innerst inne varmhjärtade Josepha, hennes överkypare Leopold och deras charmerande gäster bjuder på en glittrande musikalisk fest med det allra bästa från operettens och den klassiska musikalens värld.

Vi har köpt 20 biljetter á 330 kr. Insläpp kl 18.30. Det blir som förra gången, dvs utomhus på en härlig gård, så ta med kläder efter väder. Betalas mot faktura. Ni får biljett och resebeskrivning med fakturan. Först till kvarn! Anmälan snarast till Lillo. Först till kvarn gäller.

Söndag 24 augusti kl. 16.00

Upptaktsmöte i Hembygdsgården, Kungsängen

Allmänt möte med genomgång av höstens övriga aktiviteter. Dessutom blir det musikkryss med Stig Kjellin och Lars Torpo från HörsOmHelst. Det ser vi fram emot mot! Stickans förra framträdande med jazzprogrammet om Benny Goodman i våras blev ju mycket uppskattat. Det hela avslutas med en söndagsmiddag med Johan Ryd som kock.

Anmäl dig snarast till Lillo. Först till kvarn gäller. 

Avgiften  150 kr betalas mot faktura. Bindande anmälan till Lillo senast 15 aug. Lokalen tillåter max. 45 personer.

 


SEPTEMBER

Tisdag 2 september

Resa till Barcelona

Den redan fullbokade 3-dagarsresan startar. Information om resan skickas separat till deltagarna.

Onsdag 10 september kl. 10.00

Till Vira Bruk och därefter tur med Rosella till Åland

Det blir buss kl 10.00 från Dagcentralen i Kungsängen för en tur som först går till till Vira Bruk. Björks Resor har lovat oss den glada chauffören som vi hade vid Vaxholmsresan i maj. Då vi kommer till Vira Bruk möter vår guide upp och visar oss till bords. Det blir kaffe och smörgås samt en guidad visning av det gamla bruket. Sedan fortsätter vi till Kapellskär där bussen kör ombord för en dagstur till Åland. Det blir bistrobuffé på båten. Vi är hemma igen vid 21-tiden.

Hela kalaset, som kostar 430 kr per person, betalas mot faktura. Bindande anmälan senast den 25 augusti till Lillo.

Onsdag 24 september kl. 14.00

Allmänt möte i Dagcentralen, Kungsängen

Vi har bjudit in Hans Wernemar från Svensk PensionsSevice. Han kommer att tala om ekonomiska frågor i samband med testamente, seniorlån, mm. Han vet allt och kommer efter 45 minuters föredrag att svara på era frågor. Passa på att utnyttja gratis konsultation av en seriös konsult.
Gratis att delta. Föreningen bjuder på kaffe med bulle.

Anmälan senast 19 september till Lillo så att Arne Norgren vet hur många bullar han skall baka.


OKTOBER

Fredag 3 oktober

Stadsvandring med Gerd

Gerd Kjellin tar oss med till Sundbyberg där vi promenerar och får intressant information som vanligt. ”Se Sundbyberg, sedan dö” var en devis som man körde med i ungdomen. Men skämt åsido, vad vi ska titta på får du information om på upptaktsmötet den 24 augusti.

Vi tar pendeln kl. 10.14 från Bro station (10.20 från Kungsängen). Gratis deltagande. Ingen föranmälan. Ta med ”fika-ryggan” till promenaden. 

Onsdag 15 oktober kl. 19.00 Inställd p.g.a. få deltagare!

Spagettiopera nr 21 - Favorita. 

Onsdag 22 oktober

Föredrag om Grönland kl. 14.00 i Florasalen, Bro

På grund av att Claes Munthe nyligen gått bort, vilket vi djupt beklagar, har vi bytt ut programpunkten där Claes skulle berätta om Irland. Vi kommer istället att få besök av Monica Larsson  från resebyrån Grönlandsresor AB. Hon har bott på Grönland i sex år och jobbat med landet i 20 år. Hon kommer att berätta initierat om Grönland, hur det är att leva och jobba där, samt visa bilder och film.
 

Priset är 20 kr inkl. fika med bröd. Betalas på plats.

Föranmälan senast 15 oktober till Lillo så vi vet hur vi skall placera borden, mm. 


NOVEMBER

Onsdag 12 november

Jubilarfest i Florasalen, Bro kl 14.00

Nu återgår vi till ordningen och håller festen i Florasalen. Jubilarer är de som fyller jämt, dvs 70, 75, 80, osv under året. Festen är öppen för alla, dvs även ickejubilarer. Det blir smörgåstårta med läsk/lättöl och kaffe. För underhållningen svarar Folkdansgillets favoritspelman Lennart Carlsson. Anmälan till Lillo senast 3 november så att vi hinner ordna allt. Gratis!

Onsdag 26 november

Besök på Fotografiska Museet

Det har sagts så mycket positivt om fotografiska så nu skall det bli av. Vi börjar besöket med en guidad visning på 45 minuter. Sedan blir det fritt fram för individuellt tittande. Det hela avslutas på takvåningen med café- eller restaurangbesök för dom som vill.

Vi tar tåget som går klockan 12.59 från Bro. Väl inne på centralen fortsätter vi med tunnelbanan till slussen. Sedan är det ca 750 meter att gå. Inträdet kostar 90 kr.

Anmälan till Lillo senast 1 november. Ange om du vill äta mat i restaurangen så att han kan boka plats.


DECEMBER

Lördag 6 december  kl. 16.00 i Finnstaskolan, Bro

Julfest

Vi återupprepar vårt traditionsenliga fina julbord från Åmans. Luciatåg blir det också (mest gamla gubbar) och Gerd är som vanligt tomte. Dans till Mac Olssons. Slut kl 22.

Subventionerat pris 200 kr betalas mot faktura. Anmälan senast den 1 december till Lillo. Först till kvarn gäller. Max. 90 gäster.

Sidan senast uppdaterad 2014-10-10