Skriv ut

Övriga aktiviteter

Här kan du se de aktiviteter som hittills är inplanerade. På startsidan visas, för varje månad, en lista över de olika aktiviteterna med länkar till den här sidan för detaljerad information.

Har du några frågor om aktiviterna är du välkommen att kontakta programansvarig Jan-Erik Ryd Stålhammar "Lillo" tel. 08-581 724 18 alt. 070-723 22 27 eller via e-post till staalhammar@bredband.net. Han vill också gärna ha förslag till nya aktiviteter.


Januari 2015

Söndag 18 januari kl 14

Upptaktsmöte i Hembygdsgården, Kungsängen. Allmänt möte med genomgång av höstens övriga aktiviteter. Dessutom kör vi en ny omgång av den mycket uppskattade Musikkryssen med Stig Kjellin och Lars Torpo från HörsOmHelst. Vi ser fram mot en lika mysig underhållning som i höstas. Det hela avslutas med en söndagsmiddag med Johan Ryd som kock. Anmäl dig snarast – först till kvarn.

Kostar 150 kr som betalas mot faktura.
Bindande anmälan till
programansvarig senast 12 januari
(max 45 personer).

Onsdag 28 januari kl. 14

Medlemsmöte i Dagcentralen, Torget 4 Kungsängen. Allmänt möte med lite försnack inför årsmötet. Dessutom bjuder vår alltid lika positiva klubbmästare Arne Norgren på kaffe med hembakat bröd. Musikunderhållning blir det också: Skådespelaren & sångaren Johan Wennerstrand  sjunger och berättar skrönor om sångernas ursprung. "Musik skall byggas utav glädje" heter programmet. Det blir säkert roligt värre.

Kostar 20 kr som betalas i dörren.
Föranmälan senast den 24 januari till programansvarig.  


Februari 2015

Söndag 8 februari

Riddarjazzen - Ett mycket uppskattat arrangemang ska återkomma till Kallhälls Folkets Hus. Håll utkik i lokalpressen.

Onsdag 11 februari kl 14

Årsmöte som i år hålls i Dagcentralen, Torget 4 Kungsängen. För dig som vill förbereda muntliga frågor inför mötet kommer alla handlingar att finnas på vår expedition veckan före mötet. Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga i möteslokalen under mötet. Naturligtvis blir det kaffe och macka efter mötet. Dessutom får vi musikunderhållning med nyckelharpa, fiol och sång av Lillos kära barnbarn.

Föranmälan till fikat senast onsdag 4 februari till programansvarig. Ingen avgift.

Onsdag 25 februari

Mamma Mia-operett i Helsingfors. Kl 16.45 går båten från Frihamnen till Helsingfors där vi dagen därpå går på matiné och njuter av operetten på Svenska Teatern. Vi är hemma igen på fredag morgon. I priset ingår teaterbiljett, plats i 2-bäddshytt, 2 frukostbufféer och 2 middagsbufféer. Sexton biljetter är bokade, först till kvarn ...

Kostar 1950 kr per person i utsideshytt och 1812 kr per person i insideshytt.
Bindande anmälan till programansvarig senast 2 januari.


Mars 2015

Onsdag 4 mars kl 14:00

Allmänt möte  i  Dagcentralen, Kungsängen. Den mycket populära radio- och TV-mannen Carl Uno Sjöblom berättar mer eller mindre sanna historier från 40 år på Sveriges Radio. Fika blir det också med Arnes hembakade bullar. 

Avgiften 20 kr betalar du i dörren.
Föranmälan senast den 28 jan till programansvarig

Onsdag 18 mars kl. 13 

Gratis hörseltest i dagcetralen i Kungsängen tillsammans med med PRO. Resan till Gårdsjö Älgpark med efterföljande Rosellatur är INSTÄLLD på grund av för få deltagare.

Onsdag 25 mars kl. 14

Ärtsoppslunch i Florasalen, Bro. Traditionell fest blir det som vanligt med mycket goda pannkakor och sylt samt ärtsoppa. Musikunderhållning blir det också samt lite snack om kommande program.

Kostar 60 kr som du betalar i dörren.
Föranmälan senast den 15 mars till programansvarig.  


April 2015

Onsdag 8 april

Allmänt möte i Dagcentralen, Kungsängen. Programmet är inte klart än. Meddelas senare.

Onsdag 22 april kl 10

Stadsvandring med Gerd Kjellin. Vi åker till Karlberg. Väl framme kommer Gerd att berätta om: Rörstrand, Atlasverken, St Erik, Vasaparken, Minnenas park, Eastmans, filmen Mannen på Taket, Astrid Lindgren, Tennstopet, Vasakyrkan, Cafe Tranan, mm.

Vi tar tåget som går strax efter kl 10 från Kungsängen. Ta med dig egen matsäck. En öl eller vin kanske vi tar på något ställe efteråt.

Gratis! Ingen föranmälan krävs


MAJ 2015

Onsdag 6 maj kl. 10.15

Göklunch. Vi ses vid Hällkana friluftsgård i Bro kl 10.15. Där bjuder Arne på en grillkorv och sedan går vi en tipspromenad (mycket fina vinster). Därefter intar vi olika sillrätter, potatis och hårt bröd med ost.

Samling 10.00 vid Torget i Kungsängen för samåkning i egna bilar.

Kostar 60 kr som du betalar på plats.
Anmäl deltagande till programansvarig senast 1 maj för planering av transport och lunchplanering.

Måndag 18 maj

Årets långresa - till Côte da Zur. Nu skall vi ta flyget 8.35 från Arlanda för en tredagars expedition till Nice, Grasse, Cannes, Antibe samt konstgallerier med Chagall och Picasso. Johan Ryd leder oss under resan. Priset blir nog under 4000:- med transfer, flyg och boende. Utflykter tillkommer beroende vad du vill vara med på. Vi är hemma igen sent på torsdag 21 maj.

Först till kvarn ... Boka snarast hos programansvarig.


JUNI 2015

Onsdag 3 juni kl. 10.00

Ängsjö. Vi genomför vår årliga utflykt till Ängsjö med promenad och lite boulespel i fint försommarväder.

Start från Torget 4 i Kungsängen kl 10.00. Medtag matsäck och gott humör.
Anmälan till programansvarig senast 31 maj för transportplanering.


JULI 2015

Inga föreningsaktiviteter.


AUGUSTI 2015

Söndag 23 augusti kl. 14.00.

Upptaktsmöte i hembygdsgården i Kungsängen med genomgång av höstens aktiviteter. Det serveras god mat tillagad av Johan Ryd. Och så får vi vara med om en ny upplaga av Stig Kjellins och Lars Torps musikaliska frågesport. Anmäl dig snarast till programansvarig, dock senast 19 augusti. Maximalt 45 gäster, så först till kvarn. Kostar 150 kr per person. Betalas mot faktura.


SEPTEMBER 2015

Onsdag 9 september kl 14.00

Reseplaneringsträff i gamla matsalen, Torget 4 (dagcentralen) för att minnas och berätta om våra upplevelser från tidigare långresor, t ex Nice, Barcelona, Amsterdam, Lybeck, Tallin, Köpenhamn, m fl.

Ska vi försöka övertala Johan Ryd att planera en ny stadsresa? Kom och var med. Bli inspirerad till nya långresor. Du kanske har egna förslag? Propagera gärna för dem på mötet. Det blir kaffe med dopp. Anmälan till programansvarig senast 4 september. Kostar 20 kr som du betalar i dörren.

Onsdag 16 september kl. 7.45

"Cloudberryresa" till Vinön. Vi gör en härlig resa från Torget 4 i Kungsängen till sjön Hjälmaren. Vi blir upphämtade kl. 7.45 på morgonen. På vägen mot Hjälmaren stannar vi till för förmiddagskaffe och information om Cloudberrys produkter. Sedan går färden vidare med färja till Vinön. Väl där får vi visning och lunch. Vi kommer hem igen sent på eftermiddagen. Anmälan till programansvarig senast 31 augusti. Hela kalaset kostar bara 200 kr per person. Passa på och utnyttja detta kanonerbjudande. Först till kvarn (som vanligt).

Fredag 25 september

Stadsvandring med Gerd Kjellin. Gerd tar oss med på ytterligare en intressant vandring. Denna gång till Skeppsholmen via Kungsträdgården. Mycket nytt att se och höra om. Medtag eget fika. Vi tar pendeltåget som går kl. 10.28 från Bro och  kl 10.34 från Kungsängen. Det här kostar gratis och du behöver inte föranmäla dig.


OKTOBER 2015

Fredag 9 oktober kl. 09.25

Aktiviteten med visning av operan samt efterföljande resa till Mariehamn är inställd.

Onsdag 14 oktober kl. 14.00

Visor till kaffet. Vi samlas i Dagcentralen Torget 4 i Kungsängen för en trevlig eftermiddag med Janne  Önnerud, berömd i hela hela Sverige för sina hits från Tio-i-Topp och Svensktoppen. Vem minns inte The Lion Sleeps Tonight, Kärlekens Hus och Är Du min Älskling än m. fl.  Vi börjar kl 14.00. Kaffe med dopp blir det också. Föranmälan  senast 1 okt till programansvarig.  Kostar 40 kr som betalas i dörren.

Onsdag 28 oktober

Besöken på Bonniermuseet och Isbaren är inställda på grund av sent beksed om att museet då har stängt pga ombyggnad


NOVEMBER 2015

Fredag 13 november kl 14.00

Jubilarfest i Florasalen i Bro. Jubilarer är de som fyller jämt 70, 75, 80 osv under året. Festen är öppen för alla. Det blir smörgåstårta med läsk/lättöl och kaffe. Musikunderhållning blir det också. Av vem är inte helt klart ännu. Detta samkväm brukar bli en glad tillställning, så passa på och anmäl dig/er. Föreningen subventionerar hela kalaset. Gratis alltså. Anmälan till programansvarig senast 3 november.

Fredag 27 november kl. 14.00

Föredrag om Svalbard. Vi har lyckats boka vår duktiga reseberättare Monika Larsson från Grönlandsresor AB. Förra gången berättade hon om Grönland. Denna gång blir det en berättelse om det fantastiska Svalbard. Välkomna till Florasalen i Bro. Fika blir det också, förhoppningsvis med Arnes hembakade bullar. I annat fall ska ni få se på andra bullar! Kostar 40 kr som betalas i dörren. Anmälan senas 15 nov till programansvarig .


DECEMBER 2015

Lördag 5 december kl. 16.00

Julfest i Finnstaskolans matsal. Vi upprepar vårt traditionsenliga fina julbord från Åmans. Luciatåg blir det också, mest gamla gubbar med undantag av Gerd som är tomte som vanligt. Dans till Mac Olssons. Slut kl 22. Subventionerat pris är 200 kr per person. Betalas mot faktura. Anmälan senast den 1 december till programansvarig. Vi kan ta högst 90 gäster så först till kvarn gäller.

Sidan senast uppdaterad 2015-10-21